Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dödsolycka vid Järle när hjullastare gled ner i ån

En man i 50-årsåldern avled vid en arbetsplatsolycka vid Järle kvarn på söndagseftermiddagen. Han blev klämd under en hjullastare.

NA sände direkt från olycksplatsen vid 18.30-tiden.

Larmet kom klockan 16.22 om en befarad drunkningsolycka i Järleån vid Järle kvarn.

– När vi kom fram fann vi en livlös man i vattnet, säger Martin Duberg, inre befäl vid Nerikes brandkår.

Uppe på land fanns en annan man.

De två männen hade arbetat med att avverka träd vid åkanten.

– Vi har ingen fullständig bild av hur olyckan gick till. Det finns vittnen men alla inblandade är förstås chockade av det som har hänt, sa Per Vikman, vakthavande befäl vid Örebropolisen, på söndagskvällen.

En hjullastare användes under arbetet.

► Läs mer: Under måndagen inspekteras olycksplatsen.

– Hjullastaren har kommit för nära kanten och glidit ner i ån. Hur den avlidne mannen hamnat under maskinen vet vi inte. När räddningstjänsten kom fram till platsen låg han i vattnet, sa Per Vikman.

Den avlidnes arbetskamrat befann sig då på land. Det är oklart om även han först hamnat i vattnet och sedan lyckatrs ta sig upp. Mannen var chockad.

– Krimjournen leder utredningen som påbörjats. Vi hanterar det här som en arbetsplatsolycka med brottsrubriceringen vållande av annans död. Det gör man rutinmässigt vid sådana här fall. Och miljöåklagare kontaktas, sa Per Vikman.

De båda männen arbetade för ett företag. Polisen hade på söndagen ingen uppgift om på vems uppdrag trädfällningen gjordes.

Hjullastaren bärgades ur ån sent på söndagskvällen.

– Vi har säkrat den och ska göra en teknisk undersökning , sa Per Vikman.

► Läs mer: Under måndagen inspekteras olycksplatsen.