Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dödsolyckan i Hällefors utreds som brott

En allvarlig trafikolycka inträffade i korsningen mellan länsväg 244 och länsväg 63 vid Hammarkorset, Hällefors på lördagen.

Annons

Det var två personbilar inblandade i olyckan som inträffade vid 13.30-tiden. Det ena fordonet kom från Hällefors i riktning mot Grythyttan.

– Fyra personer är inblandade i olyckan, och två har förts med ambulans till USÖ med allvarliga skador enligt Kristoffer Rodén, räddningschef i beredskap vid Bergslagens räddningstjänst.

Fem ambulanser samt räddningstjänsten från Hällefors och Filipstad skickades till olycksplatsen. Det var mycket halt på vägen i området enligt räddningstjänsten.

– Vi fick uppgift av ambulans och sjukvården att en man avled på platsen. Den andra personen i bilen var medvetlös men andades och hade puls, säger Jörgen Kjellberg på Bergslagens Räddningstjänst.

Den avlidna personen är en man i 29-årsåldern som är hemmahörande i Hällefors. I bilen färdades även en man i 26-årsåldern.

– De kom körandes från Hällefors och fick troligtvis sladd. Bilen krockade med bakdelen i den mötande bilen så det tyder på det, säger Johan Wallenius, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

I den andra bilen färdades två personer. Båda fördes till sjukhus med lindriga skador. Polisen har upprättat en förundersökning gällande grov vårdslöshet i trafik.

– Vi har tagit båda bilarna i beslag. Det kommer att göras en teknisk undersökning på dem.

Enligt en presskommuniké från USÖ var tillståndet vid 18.10-tiden allvarligt men inte livshotande för en av personerna. För de andra två personerna var tillståndet gott efter omständigheterna.

– Jag har inga uppgifter på om personen avled på olycksplatsen eller i ambulansen på väg till sjukhuset, säger Wallenius.