Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Domarens läkarintyg: "Trubbigt våld"

(Uppdaterad 14.55) En läkarundersökning visar att det var yttre våld som orsakade den assisterande domaren Patrik Klintbergs skada. Men polisen går ändå inte vidare med ärendet. 

– Enligt läkarna har jag blivit utsatt för trubbigt våld, säger Klintberg.

På måndagsförmiddagen läkarundersöktes Patrik Klintberg på lasarettet i Visby. Där besannades hans farhågor om att han utsatts för våld i någon form.

– Två olika läkare gjorde en noggrann undersökning av märket och båda anser att det är fullständigt uteslutet med ett insektsbett. De konstaterar att skadan uppkommit av trubbigt våld, säger Klintberg.

Vad har du för skada?– Det handlar om små blödningar under huden. Det övre hudlagret är avskavt efter någon form av trubbigt våld visar läkarintyget.

Vad säger du om att polisen redan lagt ner utredningen?

– Det är lite konstigt. Efter att polisen upprättat sin anmälan om misshandel blev jag ombedd om att ta kontakt med läkare fortast möjligt. Ändå väljer de att lägga ner utredningen innan de tagit del av den.

Tänker du själv gå vidare med en egen anmälan?– Nej, det är som det är och polisen har ju redan gjort en egen anmälan, säger Klintberg.

Men trots de nya uppgifterna står polisen i Örebro fast vid sin hållning till incidenten.

– I nuläget påverkar inte läkarbedömningen. Det vi utgår ifrån är om man hittat något på platsen där domaren befann sig. Men det har vi inte gjort, säger Mats Nylén, kommunikationschef hos Örebropolisen.

Ni går inte vidare i ärendet?– Nej. Sedan är förstås läkarutlåtandet intressant i sig, men så länge det inte finns några bevis att bearbeta kan vi inte göra det. 

Läs en längre intervju med Patrik Klintberg i tisdagens NA, papperstidningen.