Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drick inte vattnet!

Örebro kommun gick under den tidiga söndagsmorgonen ut med en uppmaning till invånarna att koka allt vatten innan det dricks eller används i matlagning. Detta sedan "brister" konstaterats.

Annons

- Just nu kan jag inte berätta så mycket. Utredningen har pågått hela natten och vi kommer att ha ett möte klockan 08 på Vattenverket. Då vet jag mer, sade Helena Aronson, enhetschef på Miljökontoret, vid femtiden på morgonen.

Ännu finns inga uppgifter om vad som är fel med vattnet. Men boende i Örebro, Stora Mellösa, Odensbacken, Asker, Hampetorp, Ölmbrotorp, Ervalla, Avdala, Latorp, Vintrosa och Garphyttan uppmanas att koka allt kranvatten innan det förtärs.

Det här måste vara en extraordinär åtgärd?

- Det är en extraordinär åtgärd. Larmet kom via beredskapsgruppen. Vattnet testas kontinuerligt och är det något avvikande i systemet så reagerar man på Vattenverket, säger Helena Aronson.

Invånarna uppmanas vara observanta på symptom på sjukdom, till exempel illamående.

Tidigare uppmanades invånarna att koka vattnet i tre minuter innan användning. Under söndagsförmiddagen kom dock besked att vattnet kan användas direkt efter att det börjat koka.

Mer läsning: 

Avloppsläcka i Svampen bakom vattenlarmet Här är kommunens information om vattnet Efter larmet: Brist på vatten i matbutiker

Vattenlarmet: Svampen saneras

Annons