Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drömmål bärgade segern

Premiär för ÖSK Söder i damernas division 1. Då bärgade laget 3 poäng borta mot Telge.– Otroligt skönt att börja med en seger, säger lagets tränare Niklas Christensson .

ÖSK Söder hade inga problem med premiärnerver. Telge besegrades med 3–0, med bud på ännu större siffror.

– Vi skulle kunna gjort det dubbla antalet mål, men det spelar ingen roll, det är bara gött att vinna. Det är otroligt skönt att börja med en seger, säger Niklas Christensson – ny tränare för i år – som ändå har saker han vill att laget ska förbättra:

– Effektiviteten framför allt. Som sagt, vi hade bud på betydligt fler mål i dag. Sen behöver vi göra en prestation över 90 minuter, nu gjorde vi en i kanske 65 minuter.

– Det är 24-timmarsregeln som gäller. Vi njuter i dag, sen kommer ny vecka där vi ska bli bättre.

Även om Christensson vill förbättra effektiviteten var det inget fel på den när Josefine Zandén stänkte dit 1–0 i den 53:e minuten.

– Det var ett drömmål, ett riktigt klassmål. Sara Sandberg slår ett inlägg till Josefine Zandén som är själv inne i straffområdet mot tre Telge-spelare. Så satte hon dit den med ett kliniskt avslut på ett tillslag.

Fem minuter senare var det dags för mer, genom Olivia Puhls. Närkingarna tryckte på och satte hög press på Telge.

– Vi pressar nästan ner dem hela vägen till deras målvakt, säger Christensson.

3–0 kom i den 90:e minuten. Återigen var det firma Sandberg-Zandén som slog till.

– Sandberg med fint inlägg till Zandén, som la in bollen i öppen kasse i princip. Ett fint fotbollsmål. Det är väldigt skönt att våra forwards producerar direkt.

Nästa match för ÖSK Söder spelas kommande lördag, hemma mot Älvsjö.