Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drygt 100 nya jobbväntar på Ericsson

Ericsson i Kumla behöver nyrekrytera 100-130 personer under våren i samband med att Kumla övertar delar av den verksamhet som stängs ner i Gävle.

Annons

Hälften av personalökningen blir tillsvidareanställningar, hälften tas in via bemanningsföretag.

– Vi tar över industrialiseringen av radiobasstationer från fabriken i Gävle, säger Anders Bergstrand, platschef för Ericsson i Kumla. Gävlefabriken kommer gradvis att stängas ner under året och vårt rekryteringsbehov uppstår nu och fram till sommaren.

Kompetenser som söks är tekniker, ingenjörer, logistikkunnig personal och montörer.

Erbjuds flytta med

I första hand erbjuds övertalig personal i Gävle de nya jobben i Kumla. I andra hand kommer uppsagd personal med förtur till återanställning att erbjudas jobb. Kumla hade ett varsel för ett drygt år sedan där uppsagda kan bli aktuella för de nya jobben.

– Först i tredje hand kommer vi att söka externt.

Gävlefabriken har 850 anställda, som tillverkar radiobasstationer. När fabriken stängs under året kommer verksamheten att flyttas ut till en rad olika orter. Förutom Kumla kommer Borås, Kista, Katrineholm, Tallin i Estland och Kina att överta olika delar.

Ericssons fabrik i Kumla har i dagsläget 540 anställda plus ett 100-tal inhyrda konsulter.

Hälften blir fasta jobb

Anders Bergstrand bedömer att hälften av de nyrekryteringar som är aktuella kommer att bli fasta anställningar.

Den andra häften kommer att lösas med hjälp av bemanningsföretag.