Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drygt 60 förare i sommarrally

Med över 60 förare anmälda till start på lördag så ser förutsättningarna för Kopparsvängen, i regi av MK Kopparberg, goda ut. I år har tävlingen placerats i Ramsberg.

Annons

– Vi kör tre sträckor två gånger och den sista sträckan är Morskogabacken som är en klassiker från backtävlingarna där på 1980-talet, berättar Peder Gerlström, tävlingsledare från MK Kopparberg.

Det har varit en del strul med att genomföra arrangemanget Kopparsvängen. ¿I fjol testades därför ett nytt grepp, att ändra från ett vinterrally till sommarrally på grus. Klubben tvingades trots det att ställa in tävlingen i fjol på grund av för få anmälningar.

Nu ser läget helt annorlunda ut. MK Kopparberg hade satt ett mål på minst 40 anmälda ekipage för att köra tävlingen. Nu har de 60 förare klara för start.

– Det känns otroligt kul att vi har fått det här gensvaret för Kopparsvängen. Vi har ett väldigt fint samarbete med Ramsbergsborna.

Fem år

I MK Kopparbergs tidiga år, från 1959 och åren därefter, så hade klubben faktiskt sina bilorienteringar förlagda till Ramsbergsskogarna. Nu är MKK alltså tillbaka i Ramsberg. Åtminstone i år.

– Vi har beslutat att Kopparsvängen ska genomföras de kommande fem åren till att börja med. Var tävlingarna kommer att hållas är inte bestämt.

Nationellt

Sammanlagt körs det 8 mil varav 2,2 mil specialsträckor. De exakta bansträckorna offentliggörs på lördagens morgon. Start och mål sker vid Ramsbergs skola. Det är ett nationellt rally och är dessutom första deltävlingen av tre i Tjej-RM.

På herrsidan är hemmaföraren Janne Westlund i Volvo klassiska rallycupen en storfavorit. På damsidan heter favoriten Carolina Jurå i en Opel Ascona B.