Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Du borde be sjukvårdspersonalen om ursäkt

Svar

... till ” Medborgare Örebro”, NA 26 maj

Jag blir riktigt arg för att inte säga förbannad, kanske det du vill, när jag läser denna insändare som skriver att vården är en lugn arbetsplats utan stress jämfört med privata sektorn i normala tider. Vad har du för erfarenhet? Har du jobbat inom vården och i så fall var där det varit så lugnt?

Jag har själv jobbat på röntgen i nästan 50 år och där stressar man strängt taget hela tiden, i alla fall de senaste 30 åren. Som röntgensköterska har man mycket kontakt med akuten, IVA och även övriga avdelningar på sjukhuset och det är inget lugnt jobb och man är dessutom ständigt underbemannade.

Att påstå att sjukvården är en trygg och bekväm arbetsplats att jobba på är verkligen ett hån mot sjukvårdspersonalen. Dessutom är det få privata arbetsplatser där man måste besluta snabbt för det kan göra skillnad på liv och död.

Jag tycker verkligen du skulle be om ursäkt till all sjukvårdspersonal som sliter halvt ihjäl sig. Finner inte ord för vad jag tycker om sådana som dig eller i alla fall inte ord som kan skrivas här.

”Gunilla B”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel