Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubble världsmästaren utmanar Göransson

Richard Göransson var tvåa i premiären av rallycrossens vinterserie. I morgon utmanas han av en dubbel världsmästare.

Annons

Marcus Grönholm, 47, har nämligen bestämt sig för att köra den andra deltävlingen i rallycrossens vinterserie – "rallyx on ice" – som i samband med Svenska rallyts superspecialsträcka på Färjestadstravet på fredagskvällen.

Grönholm avslutade sin rally-VM-karriären efter 2007 års säsong, och har sedan dess kört en del rallycross. Bland annat vann han EM-deltävlingen i Höljes 2008 och tog hem fem deltävlingar i den amerikanska serien 2011–2012.

– Jag kommer till "rallyx on ice" för att lära de unga förarna hur man egentligen ska köra rallycrossbil på is, säger Grönholm kaxig i ett pressmeddelande.

För örebroaren Richard Göransson, fyrfaldig STCC-mästare, blir det förstås en utmaning att knäcka den finländske legendaren. Göransson var besviken tvåa i premiären av "rallyx on ice" i Höljes i lördags, men formatat i Karlstad är ett helt annat. I stället för traditionella rallycrossheat väntar utslagstävling, två mot två, med kvartsfinaler, semifinaler och final på rallyts parallellbana.

Bland andra stora namn i tävlingen finns lettiske Reinis Nitiss, som tog VM-brons i rallycross 2014, svenska rallylegendaren Thomas Rådström och Sebastian Eriksson, som vann första deltävlingen före Göransson.