Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Duellen: Vem ska stå i allsvenskan?

ÖSK har två målvakter som har tagit laget till cupfinal. Men frågan är vem som tar platsen när allsvenskan drar igång om två veckor.

– Vi ska utvärdera och se hur vi gör, säger Axel Kjäll, assisterande tränare.

Både Oscar Jansson och Jacob Rinne har bidragit till att ÖSK tagit sig till cupfinal. Under grupp- och slutspel har de varvat av varandra. När ÖSK skrällde i kvartsfinalen borta mot Malmö FF höll Jacob Rinne nollan. I söndagens semifinal mot Elfsborg var han bänkad till förmån för Oscar Jansson. Som svarade med att också han hålla nollan.

– Vi har haft en dialog om detta inför varje cupmatch. Nu var det Oscars tur. Det var roligt att se han gå in och spela så bra, säger Axel Kjäll.

Situationen kan tyckas vara ett lyxproblem. Oscar Jansson fanns med i A-landslaget under januariturnén, Jacob Rinne blev förra veckan uttagen till U21-landslaget.

– Vi vill ha den här konkurenssituationen. Det håller båda våra målvakter på tå. Och under cupen har vi kunnat ha det här upplägget att de varvat av varandra, utvecklar Axel Kjäll.

Med den allsvenska premiären bara två veckor bort kommer situationen i ett nytt läge. Ännu är Axel Kjäll inte klar över hur målvaktsfrågan ska hanteras.

– Vi ska utvärdera för- och nackdelar. Det är också viktigt att höra vad vår målvaktstränare Robert Axelsson har för synpunkt. Tills vidare får de fortsätta fajtas om platsen.

2012 var en säsong utan tydlig förstemålvakt i ÖSK. Då varvades platsen mellan Jonas Sandqvist och Tomer Chencinski utan större framgång.

– Men våra nuvarande målvakter är båda bättre. Så jag tycker inte man kan jämföra med det läget riktigt, säger Axel Kjäll.

ÖSK-tränaren var förstås mycket nöjd med segern mot Elfsborg. Speciellt den starka försvarsinsats laget visade upp.

– Elfsborg hade mycket boll men kom mest till inläggslägen. Och där inne nickade ju Eidur och Moberg bort allt. När Elfsborg på slutet tryckte på med fler spelare fick vi också mer tid att spela oss fram till bra egna lägen att döda matchen.

Hur ska ni klara av att ställa om till allsvenska premiären efter det här?

– Det blir onekligen en speciell situation. Vi får njuta av den här framgången ett par dagar men sedan gäller det att gömma cupfinalen i en liten låda som vi kan plocka fram i maj. Det gäller att ha fullt fokus på allsvenskan när den drar igång.

– Vi får inte känna oss för nöjda. Det blir en utmaning för oss ledare att hitta rätt nycklar.

Till saken hör att ÖSK redan i hemmapremiären kommer att ställas mot motståndaren i cupfinalen. IFK Göteborg gästar Behrn arena onsdag den 8 april. Den allsvenska premiären spelar ÖSK borta mot Norrköping på påskdagen den 5 april.