Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dukat bord för Kumla kajor

Varför finns det så många kajor i Kumla och vad lever de av frågar man sig lite till mans, och ansvariga för renhållningen i Kumla är de som fattar minst av alla.

Jag satt lydigt följande Folkmyndighetens rekommendationer på en av parkbänkarna utanför vår stora livsmedelsaffär medan min sambo var inne och handlade. Jag var ingalunda ensam, utan på en ”soptunna/paperskorg” några meter därifrån satt det fyra kajor och käkade lunch ur sopkärlet bredvid. Detta består av en rund behållare på ett par decimeter i diameter med ett tjusigt tak på cirka 12-15 cm ovanför, precis lagom stort mellanrum för att en kaja bekvämt skall kunna få tag i en bit kasserad pizza, chipspåse, mosbricka eller vad det kan vara. För säkerhets skull har sopkärlet försetts med ett ”fluster” upptill på några centimeter för att kajorna skall kunna sitta bekvämt under lunchen. Den som hittat på kärlet i fråga kan inte vara från Sverige, och det är bra gjort att lyckas med konststycket att sälja den såvida man inte har kommuner som kunder.

Jag tycker annars att konstruktionen inte är så dum om springan vore tre cm och kärlet hade en vass kant försedd med någon skyddsplast samt ett borrat större hål någonstans att stoppa burkar och PET-flaskor genom. Det blir onekligen mycket svårare för de personer som går omkring och rotar i sta'ns papperskorgar men det är smällar man får ta.

”PEB-en”

Kumla

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel