Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dumpade bilar vid Skyllbergsvallen

En onåbar bilägare har dumpat två bilar utanför Skyllbergsvallen. Skrothögarna är ingen vacker syn, och regelverket för den här formen av nedskräpning är inte helt solklart. Ansvaret läggs nu på markägaren.

Skyllbergsvallen är en vacker anläggning med ett visst kulturhistoriskt intresse. Men det struntade förstås bilägaren i när han lämnade två gamla Volvobilar på parkeringen, och som blivit till skrot.

Nu har de stått där i flera månader, alltmedan markägaren Skyllbergs bruk, försöker att på laglig väg få bort bilarna. Men hör och häpna, ansvaret faller på bruket, och ett alternativ är att flytta bilarna till annan plats, på egen mark.

Ägaren saknar adress

Registreringsskyltarna till båda bilarna finns kvar så ägaren, samma till båda fordonen, är känd till namn men saknar adress och går inte att nå. Ingen tror heller att denne skulle infinna sig och transportera bort sina fordon om han kunde nås.

Svante Jansson på Skyllbergs bruk lägger pannan i djupa veck och har försökt både med polis och Vägverket. Men ingen på dessa myndigheter vill känna nåt ansvar att hjälpa markägaren.

– Något måste vi göra, men vad vet vi inte i nuläget. Det här blir jättekonstigt och är helt åt skogen, tycker Svante Jansson.

Ett alternativ vore ju förstås att släpa upp bilarna på riksvägen och låta Vägverket ta hand om dem. Men från Skyllbergs bruk vill man att allt går rätt till. Svante Jansson ska göra ett sista desperat försök med en kontakt med kommunen. Kanske att bilarna utgör en miljöfara om de börjar läcka vätskor.