Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Durmaz firade dubbelt mot ÖSK

Bäste örebroare spelade i fel lag. Men inte om man hejar på Malmö.
Jimmy Durmaz svarade för ett succéinhopp och hyllades med stående ovationer på sin födelsedag.

Efter bara fyra minuter klev Jeffrey Aubynn av planen med smärtor i låret. På bänken satt förre Forward-talangen Jimmy Durmaz och hann inte uppfatta att han skulle in.

– Det kom som en chock. Ingen hade förstått att Jeffrey ens skadat sig. Men det var bara att gå in och köra. Jag slog en assist och kan inte vara annat än nöjd när vi vinner med 3-0. Synd att jag inte fick sätta en frispark också. Jag har övat mycket tillslag senaste tiden, säger Durmaz.

Durmaz flög fram på vänsterkanten och utmanade ständigt Tommy Wirtanen. De offensiva egenskaperna låg bakom framspelningen till 1-0.

– Ändå är det defensiven jag utvecklat mest. Men visst, jag har blivit starkare. Nu orkar jag utmana fem-sex gånger innan jag måste vila lite. Förut pallade jag kanske bara en gång.

Du fyllde 21 på matchdagen. Ganska schyst sätt att fira på va?

– Absolut, jag får spara middagen med grabbarna till lite längre fram. Matchen blev i och för sig till en fest den också.

Du hade 21 på ryggen. Koppling till födelsedagen?

– Haha, nej faktiskt inte. Jag gillar den siffran bara och har alltid gjort det. Jag förknippar den med snabbhet.

Vad tyckte du om ÖSK?

– De har utvecklats och de visade de i första halvlek och i början av andra halvlek mot oss. De slog inte långt som de brukar göra. Fortsätter de spela så här kan de bli ett topplag. Inte minst med Paulinho som är en grym värvning. Men man måste ändå komma ihåg att han kommer från Sydkorea och allsvenskan inte är en helt lätt liga att komma tillbaka till.

Hur bra är Malmö i år?

– Får vi vårt spel att stämma som mot ÖSK ska vi definitivt vara ett topplag.

Du bytte rätt nyligen namn till Durmaz. Är Touma helt borta ur huvudet?

– Jag tänker faktiskt inte så mycket på det. Det var mest i början när folk ropade Durmaz och jag inte reagerade på samma vis. Sedan skrev jag fel namn när jag skrev autografer också. Trots att mina två autografer är rätt lika (skratt), säger Durmaz.

Malmö-tränaren Roland Nilsson var nöjd med Durmaz inhopp:

– Han kom in och visade att han är med och slåss om en plats på riktigt. Ett riktigt bra inhopp av Jimmy.