Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Durmaz tvåmålsskytt mot AIK

Örebroaren Jimmy Durmaz var en av segerorganisatörerna när Malmö FF krossade AIK med 4-0.
Durmaz svarade för två mål, varav ett drömmål.

Örebroaren och BK Forward-fostrade ytterspringaren Jimmy Durmaz har skrivit på för Gençlerbirliği - men den turkiska klubben och Malmö FF har inte kommit överens om en övergångssumma. Händer inget så kommer Durmaz att spelan klart den allsvenska säsongen och därefter flytta till Gençlerbirliği.

Och om representanter för den turkiska ligaklubben såg måndagens allsvenska match mot AIK så var det garanterat med ett belåtet leende över en lyckad investering.

Durmaz - precis som resten av MFF - var stekhet. Efter att Wilton Figueiredo gett Malmö ledningen tog Durmaz över taktpinnen och gjorde både 2-0 och 3-0.

Drömmål2-0 var ett drömmål: Assisterad av den andre MFF-örebroaren Jiloan Hamad fick Durmaz bollen utanför straffområdet. Och drog på ett skott med vänsterfoten som gick ribba in. 3-0 gjorde Durmaz på en retur efter skott av Mathias Ranégie.

Och Wilton Figueiredo fastställde sedan 4-0.

Noterbart är att samtliga av Malmös mål kom i den första halvleken. Laget knapar därmed in på Elfsborg, som ju föll med hela 5-1 borta mot Åtvidaberg i lördags, i tabelltoppen. Elfsborg har 30 poäng och tvåan Malmö har 25.