Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dynasafe har fått orderfrån Kina och Mellanöstern

Dynasafe har i dagarna fått två stora order på sammanlagt 210 miljoner kronor från Kina och ett land i Mellanöstern.

Den kinesiska ordern gäller en destruktionsanläggning för konventionell ammunition för 80 miljoner kronor och är ett genombrott på den kinesiska marknaden. Leverans sker i mitten av 2014.

Den andra ordern är på 130 miljoner kronor och omfattar tio system för bortforsling och destruktion av explosiva föremål. Det handlar om radiostyrda fordon med gripverktyg och gastäta bombkammare, som kan användas mot misstänkta sprängladdningar och andra hot.

Beställaren är hemlig men finns i Mellanöstern.

Samtidigt håller Dynasafe på att leverera två stora destruktionsanläggningar från sin verkstad i Kristinehamn, där det sammanlagda ordervärdet ligger över 100 miljoner kronor. Frankrike är beställaren av den ena, som avser destruktion av konventionell ammunition.

Den andra har amerikanska regeringen som beställare med hemligt användningsområde. Den har byggts på rekordtid, 6 månader från order till leverans, och har nu sluttestats i Kristinehamn. Den ska inom kort monteras ner och flygas till hemlig destination i två stora Antonovplan från Örebro flygplats.