Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dyr snöröjning för tekniska

– Ju mer vitt, ju mindre svart.
Det konstaterar Kumla kommuns tekniska chef Per Halldin med anledning av att vägunderhållet blir mindre då snöröjningen drar över budgeten.

Inte oväntat tycker Per Halldin att det kan få räcka med snö nu. En bandtraktor har fått lejas för att ta hand om all snö.

– I många år har vår snötipp på Viagatan räckt. Men nu har vi stora upplag av snö även vid Viaskogen och vid reningsverket, säger Per Halldin.

Tio av de egna anställda och minst lika många inhyrda arbetar med att ploga och köra undan snö. Och det kostar- redan nu har notan för snöröjningen dragit över med en miljon kronor mot vad det fanns budgeterat för.

– Klart vi blir bekymrade. Det finns risk för att det blir mindre underhåll av vårt vägnät på grund av detta. Ju mer vitt, ju mindre svart, så brukar vi tvingas prioritera.