Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dyrköpt premiärseger för ÖSK

Favorittippade Örebro SK besegrade Värnamo med 2–0 i premiären i superettan. Men det var en dyrköpt seger. Både Ilir Berisha och Alhassan "Crespo" Kamara blev skadade.

Annons

IFK Värnamo, som fick kvala sig kvar i superettan i fjol, blev ingen lätt nöt att knäcka för ÖSK inför 4 109 åskådare på Behrn arena.

Smålänningarna hade första halvlekens bästa chans när Abdul Khalili sköt i utsidan av ÖSK-målvakten Oscar Janssons vänstra stolpe. 0–1 där och matchen hade kunnat sluta annorlunda.

I stället kunde "Crespo" Kamara ge ÖSK ledningen med 1–0 i den 60:e minuten. Patrik Haginge slog ett inlägg som "Crespo" nickade välplacerat i mål.

Bara två minuter senare blev mittbacken Ilir Berisha skadad. Hade ont i bakisidan av låret och tvingades byta.

Lite minuter senare tvingades även "Crespo" Kamara lämna planen skadad, med ena låret ordentligt lindat. Peter Samuelsson ersatte.

I 85:e minuten dödade ÖSK matchen. Shpetim Hasani blev nedriven av målvakten Björn Åkesson som fick ett gult kort och blev fly förbaskad över straffen. Mohammed Saeid var iskall från straffpunkten, placerade enkelt in bollen i ena hörnet.

Nästa omgång väntar hemmamatch på nytt för ÖSK. Detta då Värnamo från början skulle ha haft hemmaplan, men på grund av att Finnvedsvallen inte var spelbar ändrades premiären till hemmamatch för ÖSK. Nästa måndag kommer Sundsvall till Behrn arena. Sundsvall, som föll i kvalet mot Halmstad i höstas, åkte på en rejäl smäll i sin premiär på söndagen: 0–3 hemma mot Jönköping.

Tryck här för att läsa Fredrik Schermans matchrapport!

Se NA:s fotograf Lennart Lundkvists bilder från matchen här ovan.

Läs mer om premiären i tisdagens NA, papperstidningen, som även kommer kunna köpas som e-tidning här nedan!