Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter 440 tävlingsmil på hästryggen – nu laddar Victoria från Åsbro för VM

21-åriga Victoria Boberg från Åsbro laddar för VM i distansritt.
– Jag har en bra häst och är i bra form så jag har stora förhoppningar, säger hon.

Victoria Boberg, som tävlar för Nerikes distansryttarklubb, blev i augusti uttagen till att representera Sverige på Young Riders-VM i distansridning.

Tävlingarna hålls i Verona i Italien den 23 september. Totalt deltar 153 ekipage från 33 länder och sträckan är 120 kilometer där man både tävlar individuelltoch i lag. Förutom Victoria deltar ytterligare fyra ryttare i det svenska laget, Linda Johansson från Herrljunga, Mikaela Linnér, Växjö, samt Svea Hallinder och Anna Remmare från Täby.

Victoria är en av de mest välmeriterade i det svenska laget. Hon har över 4400 genomförda tävlingskilometer och tillhört det svenska landslaget sedan 2013. Åsbrotjejen har tidigare deltagit både på EM och VM i disciplinen och har flera internationella segrar bakom sig. Periodvis har hon bott och tävlat både i Förenade Arabemiraten och i Sydamerika där hon bland annat vann World Meydan Cup.

Tävlingsmiljön i Verona är inte helt okänd för Victoria. EM för Young Riders avgjordes där 2014 och Victoria slutade då på 22:a plats.

– Det är en relativt flack och snabb bana vilket passar mig bra, säger hon.