Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter avhoppet – spelarna stöttar Ljung

För ÖSK-spelarna kom Peo Ljungs avhopp som en chock.Men de har samtidigt full förståelse för sin tränares beslut. – Vi kan bara göra det bästa av situationen, säger lagkapten Magnus Wikström.

Det var på fredagsmorgonen som NA kunde avslöja att Peo Ljung lämnar sitt uppdrag som huvudtränare och fotbollschef i ÖSK med omedelbar verkan. Anledningen är privata skäl och när klubben gick ut med nyheten officiellt på fredagsförmiddagen förklarade Peo Ljung sitt beslut med att han inte får ihop livspusslet då hans familj bor kvar i Helsingborg.

Han ersätts av spelarutvecklaren Alexander Axén som flyttas fram som huvudtränare med Axel Kjäll kvar som assisterande.

Spelarna var inte alls beredda på beskedet.

– Det kom som en ordentlig chock för mig faktiskt. För min del känns det väldigt tråkigt. Peo var den som gav mig glädjen för fotbollen tillbaka. Men jag förstår honom med tanke på hans familjesituation. Nu får Axén och Kjäll bygga vidare på Peos jobb. De känner oss och vi känner dom så jag tror inte att det ska bli några problem, säger Ahmed Yasin.

Lagkapten Magnus Wikström tror ändå att ÖSK har goda förutsättningar att klara sig bra ur det inte helt optimala läget men en hastigt avgående huvudtränare.

– Peo är en bra tränare och en bra människa som kommer att lämna ett tomrum. Jag är tacksam för de åren jag fick jobba med honom. Fördelen är att det redan finns bra tränare i organisationen som direkt kan ersätta. Teamet har också jobbat tight tillsammans tidigare och jag känner ingen oro över det. Vi kan bara göra det bästa av situationen.

Även anfallaren Alhassan Kamara tror mycket på just Axén som huvudtränare.

– Det är väldigt tråkigt att Peo lämnar oss. Han har varit en bra tränare för både laget och mig personligen. Jag kommer att sakna honom mycket och önskar honom allt gott i framtiden.

– Samtidigt vet jag att Axén kommer att göra ett bra jobb. Han är en stor anledning till ÖSK:s framgångar under min tid i klubben och jag tror verkligen på honom. Även om Peo lämnar så är laget i goda händer på Axén, Axel och Jimmy. Dessutom är Axén är inte bara min coach, han är också som en far för mig. Jag gillar honom skarpt.