Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter branden: Byter dag

Efter branden i Caterham-bilen får Marcus Ericsson byta dag. Köra lördag i stället för söndag under den avslutande testhelgen i Bahrain.

Annons

Efter att Caterhams formel 1-bil börjat brinna, med Marcus Ericsson bakom ratten, under fredagens test i Bahrain gör stallet en förändring de avslutande två testdagarna.

Ericsson, som skulle ha väntat tills på söndag med att köra igen, får hoppa ned i bilen redan på lördagen. De bekräftar han själv på Twitter.

Enligt rådgivaren Eje Elgh, som uttalar sig i ett inslag på Viasat Motors hemsida, är det dock inte klart att det blir någon körning alls på söndagen.

– Ändringen är gjord med tanke på vad som hände i dag och att Caterham måste flyga in lite nya grejer vilket gör att det är möjligt att det blir en försening i morgon, så Marcus kör i morgon eftermiddag i stället för på söndagen. Får de inte klart bilen tills dess så delar Marcus och Kamui Kobayashi på söndagen, för att få ut så mycket som möjligt rent ingenjörsmässigt, säger Elgh.