Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter flera års verksamhet ställs sommarens simskola in

Annons

Det skrivs om tidsbrist för att anordna simskola. Det har varit simskola  i flera år vid Sångens badplats och det blir sommar varje år så med lite framförhållning hade den biten lätt ordnats.

Man har inte fått bidrag. Har detta sökts? Annars är kostnaden ringa för denna verksamhet. Allt material finns redan i form av simdynor med mera och lönen för två simlärare i 2 x 8 dagar är försumbar.

Lämpliga simlärare finns som klarar av denna verksamhet. Båda har varit aktiva tävlingssimmare, de har bedrivit simundervisning i Filipstad i flera år och har utbildning i HLR. Den ena har också en gymnasieutbildning med inriktning Idrott, hälsa och ledarskap

Skolorna har bedrivit påtryckning under våren då eleverna måste kunna simma när de går ut årskurs nio. Kan de inte det får de inget betyg i Idrott och Hälsa vilket kan hindra dem att söka den gymnasieutbildning de tänkt sig.

Idag är det av högsta vikt att kommunen kan ordna denna verksamhet då vi inte kan utnyttja Filipstads simhall längre då den är nedlagt på obestämd tid.

Hoppas på en ny sommar med lika fina vattentemperaturer som det var hittills i år och med lite bättre framförhållning av kommunen. Börja redan nu kanske!?

”Simkunnig”

Grythyttan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel