Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter jättekrossen – tog hem Pulsklockan: "Kul att man kunnat engagera så många"

På nyårsaftonen sprang han hem Sylvesterloppet i Nora – efter att ha krossat sitt banrekord. Bara timmar efter – samtidigt som 2016 blev 2017 – hade Martin Regborn dessutom vunnit omröstningen till NA:s och Löpex sports utmärkelse Pulsklockan.
– Jag såg det, vad kul!, säger han till NA.

På nyårsaftonen avgjordes Sylvesterloppet över 1,3 mil i Nora traditionsenligt. Då passade Martin Regborn inte bara på att springa hem hela tävlingen utan också att krossa sitt eget personliga banrekord från från förra året – med 37 sekunder(!)

– I år var det barmark och ingen snö, men blåste lite. Så det är lite svårt att jämföra de prestationerna. Men det är klart att det defintivt var bättre än i fjol.

Läs också: Regborn avslutade året med att krossa banrekordet: ”Ett fint kvitto”

Känner du dig 37 sekunder bättre jämfört med i fjol?

– Det är svårt att säga, men det är ett positivt besked att få nu såhär mitt i vintern, säger Regborn och fortsätter:

– Vi har tränat ganska så lätt hittills, och inte kört så hårda pass än även om vi bygger på lite.

Det var faktiskt inte den enda segern Martin Regborn tog i går. För när klockan slog tolv och det nya året ringdes in stod det klart: Han kammar hem NA:s pulsklocka där årets konditionsidrottare i länet röstas fram i ett samarbete med Löpex Sports.

– Ja, jag såg det, vad kul!, säger han till NA.

Läs mer: Brännmyr: Konditionsidrotten i länet på helt ny nivå – här är kandidaterna till Pulsklockan 2016

Regborn hade tuff konkurrens av främst cyklisten Emilia Fahlin, med bland annat en världscupseger, OS i Rio de Janeiro och SM-silver, samt Garphyttans längdskidåkare Axel Ekström som så sent som på nyårsafton gjorde debut i Tour de ski. Men Regborn, som tog en bland annat tog sjundeplats på i VM-sprinten på hemmaplan i somras tog EM-brons i långdistans och var EM-fyra i både sprint och stafett, rodde hem 37 procent av rösterna och tilldelas därmed det prestigefyllda priset.

– Man får ju tänka på att man jobbat lite för det, och att man lyckats engagera så många och synts i sociala medier, säger Regborn som också passar på att skicka en hälsning till de som klickat i just hans namn:

– Tack, tack, tack till alla som röstat på mig!

Läs också: Krönika: "Besvikelsen säger allt – en dag tar Regborn VM-guld"

Så slutade omröstningen

1) Martin Regborn (Orientering) 37%

2) Emilia Fahlin (Cykling) 28%

3) Axel Ekström (Längdskidor) 23%

4) Johan Röjler och Peter Knoblach (Ultralöpning) 7%

5) Lilian Forsgren (Orientering) 3%

6) Matthias Wengelin (Mountainbike) 2%