Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter Kif-stölderna: Han startar insamling

I en fräck kupp blev spelarna i Kif Örebro på lördagen bestulna på telefoner, kläder och datorer i ett omklädningsrum. Idrottsprofilen och tidigare rektorn på GIH, Kjell Sunesson, bestämde sig för att starta en insamling.- Det här drabbar spelarna hårt. De har ju inte direkt några Zlatan-löner.

Med ett kontonummer och uppmaningen Gå med du också! påbörjade Kjell Sunesson på söndagskvällen insamlingen via sitt facebookkonto.

- Det var en spontan reaktion på Alla hjärtans dag, jag sköt från höften. Gärningen är bedrövlig och i det som stals, telefoner och datorer, finns ju halva livet. Det drabbar dem väldigt hårt.

Kjell Sunesson hoppas att så många som möjligt kan lägga en hundralapp som stöd till Kif-spelarna.

Hur har responsen varit hittills?

- Det är många som delat inlägget på facebook, men hur mycket pengar som kommit in vet jag inte.

Har du hört talas om eller upplevt någon liknande stöld?

- Stölder förekommer på alla nivåer, och det är lika förnedrande varje gång. Det är ju trist om man ska behöva avsätta en person att sitta vakt i omklädningsrummet - det ska inte behöva vara så.

Det var under lördagens match borta mot Göteborg som någon bröt sig in i Kifs omklädningsrum.

– De tog kläder, datorer, klockor, telefoner… ja, allt, sa Kif-tränaren George Papachristou till NA på lördagen.

Händelsen är polisanmäld.

Vill du stötta Kif efter stöldkuppen är bankgiro-numret: 887-1840.