Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter pallmissen – Martin Regborn avslutade säsongen med världscupseger: "Skönt få avsluta med den framgången"

Han bommade en pallplats i sammanlagda världscupen.
Men Martin Regborn fick avsluta säsongen som segrare ändå.
I mixedsprintstafetten, som avslutade årets världscup, ingick Örebroorienteraren i det segrande laget, och tog därmed karriärens andra världscupseger.

Martin Regborn kom till världscupfinalen som tvåa i sammandraget men fick nöja sig med en fjärdeplats efter att ha tvingats bryta fredagens långdistans med sjukdomsproblem och tagit sig igenom lördagens medeldistans med "usel känsla".

Men på söndagen var Örebroorienteraren tillbaka på toppen. I mixedsprintstafetten som avslutade världscupsäsongen tog Regborn hem segern tillsamamns med landslagskompisarna Helena Bergman Oskar Sjöberg och Sara Hagström. Regborn gick ut på den andra sträckan som fyra och sprang upp Sverige till en andraplats, bara tre sekunder bakom Schweiz, efter att ha haft bästa löptid av alla på andrasträckan. Sjöberg på tredje behöll andraplatsen (men bakom Norge i stället för Schweiz) medan Hagström sprang hem segern åt laget efter att ha hämtat in 27 sekunder på Norge och gått ifrån med nio.

– Jag är väldigt nöjd med min säsong totalt sett, och det känns skönt att få avsluta mitt internationella tävlande för säsongen med den här framgången. Vi har gjort det riktigt bra som lag, säger Regborn till Svenska orienteringsförbundets hemsida.

Sveriges egentliga förstalag, med världscupsegraren Tove Alexandersson som ankare, stämplade fel redan på förstasträckan (Karolin Ohlsson) och diskades. Sveriges tredjelag, med Tisarens Josefin Tjernlund på sistasträckan, blev nia, 1.32 bakom Regborns lag.

Sverige hade redan säkrat totalsegern i stafettvärldscupen inför tävlingen, och drygade alltså ut segermarginalen ytterligare.

Världscupsegern var Regborns andra, och den första i stafett. I våras vann han en individuell medeldistans i Finland.

LÄS MER: Regborn kom till start – säkrade fjärdeplatsen i totala världscupen: "Rätt coolt ändå"

LÄS MER: Regborn hade chansen på historisk titel –tvingades bryta: "Hälsan går före allt annat"