Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter regelbrottet – nu drar sig Black Knights rivaler ur Superserien

Örebro Black Knights tappar en av sina största rivaler på senare år.
Tyresö mäktar inte med att få ihop ett lag till Superserien – och drar sig ur.

Det har varit många tuffa bataljer mellan Örebro Black Knights och Tyresö Royal Crowns genom åren. Men senaste två åren har Tyresö tappat mark och förlorat spelare till bland andra Örebro, som Fredrik Isaksson och Lamin Saho.

Den här säsongen bröt Tyresö mot den så kallade 30-regeln, om att matchtruppen måste bestå av minst 30 spelare. Om ett lag bryter mot den två gånger så utesluts de ur serien. Nu skriver klubben att det är en av orsakerna till beslutet de nu tagit: Att dra sig ur Superserien.

"Osäkerhet kring klubbens möjligheter att få vara kvar i Superserien, efter att ha brutit mot den så kallade "30-regeln", har dock gjort lagbygget svårare än befarat", skriver de i ett pressmeddelande.

Efter ett spelarmöte i slutet av förra månaden insåg de att de inte har bredden som krävs, och drar sig ur.

"Det är givetvis tråkigt att behöva lämna landets högsta serie, efter elva raka säsonger i finrummet. Klubben är dock fast besluten att bygga seniorverksamheten stark igen, via hårt arbete, kompetens och lokala talanger. Detta beslut skall ses som början på en spännande resa, inte slutet", skriver de.