Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter skräckskadan på Friends arena – ÖSK-spelaren stängs av

Under Svenska cupen stämplades Jesper Nyholm så illa, av Örebros Michael Omoh, att AIK-spelarens ben gick av.
Nu stängs Omoh av.

Annons

Otäcka scener utspelade sig på Friends arena när kvartsfinalen av Svenska Cupen skulle avgöras. Örebros Michael Omoh kom in illa i en duell med Jesper Nyholm och stämplade AIK-försvararen, Jesper Nyholm, på högerbenet.

Så illa att Nyholms ben gick av.

Nu stängs ÖSK-spelaren av och missar den allsvenska premiären mot GIF Sundsvall och den efterföljande matchen mot IFK Norrköping. 

Disciplinnämnden skriver följande i sitt yttrande:

"Efter att ha tagit del av anmälan, spelarens yttrande samt matchvideon konstaterar Disciplinnämnden att spelaren kommit in i situationen med hög fart och på ett sätt som äventyrat motspelarens säkerhet. Spelaren har därmed gjort sig skyldig till allvarligt otillåtet spel och ska därför stängas av. Motspelaren har fått en ovanligt olycklig skada men nämnden anser att avstängningen kan begränsas till två matcher", skriver disciplinnämnden. 

► (+) ÖSK-stjärnans ovanliga uppladdning: ”Jag brukar försvinna”

► (+) Härligt snack inför säsongen – se reprisen från uppesittarkvällen med ÖSK

► (+) Rutinerade mittbackskuggen efter försäsongens slut: ”Försvarat oss tusen gånger bättre”