Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter snacket: ”Ögonen på bättre ställen nu”

Tanken var att han skulle vila. Istället fick Marc van Heerden 76 minuter mot Mattersburg. Efteråt fick han återigen beröm av ÖSK-tränaren Peo Ljung.

Från det blev klart att vänsterbacken Marc van Heerden, 25, skulle provträna med ÖSK under lägret på Cypern har ÖSK-tränaren Peo Ljung pratat om hans fina vänsterfot – och hur han gång på gång fått sin bild av sydafrikanens kvaliteter bekräftad. Så också efter lördagseftermiddagens 2–1-seger mot Mattersburg.

– Marc bekräftar fortfarande det vi visste om honom innan. Det är hans inläggsfot, hans passningsspel och de offensiva kvaliteterna som vi vill åt med det här provspelet, och det är dem vi fortsätter att titta på, säger Ljung som också tyckte att van Heerden växt en dimension defensivt jämfört med matchen mot Hafnarfjördur.

– Vi hade en genomgång på fredagskvällen där vi gav feedback på första matchen, och där var det nog ett par pusselbitar som ramlde ned för honom, för jag kunde se att hans öga var på lite bättre ställen den här gången.

Faktum är dock att van Heerden egentligen inte alls skulle ha spelat mot Mattersburg enligt ÖSK:s ursprungliga plan. Men när Sam Mensah tvingades kliva av med en ljumskskada redan i 14:e minuten slängde Ljung in Heerden, som fick spela de resterande 76 minuterna.

– I och med det här är det möjligt att Marc komemr vara den som spelat mest av allihop när vi summerar det här lägret, och det är bra på ett sätt, men samtidit är det svårt att göra sig själv rättvisa när man hela tiden är sliten. Därför hade vi velat att han skulle vara fräsch in i den sista matchen och istället sett den här från sidan för att få lite mer förståelse för hur vi spelar och den biten, säger Ljung.

Trots att van Heerden redan nu är den ÖSK-spelare som gjort flest minuter under lägret, 166 på två matcher, tänker Ljung kasta in honom från start mot Slovan Liberec på måndag om inget oförutsett inträffar.

– Det är ju sista chansen för honom att visa då, så det ligger nära till hands att vi han startar matchen igen. Det blir förmodligen så. Han får hämta lite kraft i morgon (läs: i dag), säger Ljung.

Läs mycket mer om matchen mot Mattersburg i söndagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning nedan!