Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter snö kommer regn, efter regn sol

 
Väderskolan
Visa alla artiklar

Under torsdagen drog det in ett snöområde från sydväst som rörde sig upp över landet.

Bakom nederbörden fördes det in mildare luft och temperaturen steg till lite över noll grader på många håll i Götaland och Svealand. Snöområdet väntas dra bort från Norrland under slutet av fredagen men ett nytt nederbördsområde närmar sig från sydväst.

Till en början faller nederbörden som snö i Götaland men det är en ny dust med mildluft som förs in och snön övergår i regn. Det blir med andra ord töväder i Götaland i helgen! Nederbördsområdet rör sig uppåt över landet under lördagen och mildluften når även Svealand och södra Norrlandskusten.

På söndag väntas det snö som kan vara ymnigt i Norrland och mildluften ligger kvar från Götaland och upp södra Norrlands kustland. Molnigheten minskar en del i söder vilket ger möjlighet till en mild och solig vinterdag. Blickar jag framåt i prognosen så ser jag mild Atlantenluft som emellanåt drar in över främst Götaland. Det blir med andra ord stor variation på vädret framöver och stor kontrast mot de temperaturunderskott vi hade i december. Framöver ser temperaturen ut att hålla sig på det normala eller till och med lite över. Kanske blir det bra dagar för snöbollskrig?