Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter virala jättesuccén - här kör Axel sin osannolika flygmaskin igen: "Kolla vad jag kan!"

Bilderna på Axel Borgs mänskliga drönare har tagit internet med storm. NA åkte till Svartå för att träffa uppfinnaren bakom den osannolika flygmaskinen.

Annons

Dagen före midsommarafton publicerade Örebro kommun en intervju med Axel Borg i sina sociala medier. Gensvaret har varit enormt. Facebook-inlägget har nu nått över två miljoner människor och videon har över en miljon visningar.

– Det är otroliga siffror, särskilt för att vara en kommunal Facebooksida, säger Linus Mattisson, digital kommunikatör på Örebro kommun.

– Det är ett av Sveriges mest virala inlägg just nu. Det har fått en galen spridning och folk från hela världen har delat klippet.

Här är Örebro kommuns tv-inslag:

Även Aftonbladet och norska Nettavisen har uppmärksammat örebroarens spektakulära bygge, och i samband med NA:s besök i Svartå under onsdagen var tv-kanalen Discovery Channel på plats för att spela in ett inslag.

– Jag är jätteglad för att få visa en kul grej, men också för att det kopplar så bra till mitt jobb på Komtek, säger Axel.

[+] För prenumeranter och pluskunder [+]:

Håll utkik på NA.se under veckan - då publicerar vi en längre intervju med Axel Borg och visar fler av hans spektakulära teknikbyggen.