Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter virala jättesuccén - här kör Axel sin osannolika flygmaskin igen: "Kolla vad jag kan!"

Bilderna på Axel Borgs mänskliga drönare har tagit internet med storm. NA åkte till Svartå för att träffa uppfinnaren bakom den osannolika flygmaskinen.

Dagen före midsommarafton publicerade Örebro kommun en intervju med Axel Borg i sina sociala medier. Gensvaret har varit enormt. Facebook-inlägget har nu nått över två miljoner människor och videon har över en miljon visningar.

– Det är otroliga siffror, särskilt för att vara en kommunal Facebooksida, säger Linus Mattisson, digital kommunikatör på Örebro kommun.

– Det är ett av Sveriges mest virala inlägg just nu. Det har fått en galen spridning och folk från hela världen har delat klippet.

Här är Örebro kommuns tv-inslag:

Även Aftonbladet och norska Nettavisen har uppmärksammat örebroarens spektakulära bygge, och i samband med NA:s besök i Svartå under onsdagen var tv-kanalen Discovery Channel på plats för att spela in ett inslag.

– Jag är jätteglad för att få visa en kul grej, men också för att det kopplar så bra till mitt jobb på Komtek, säger Axel.

[+] För prenumeranter och pluskunder [+]:

Håll utkik på NA.se under veckan - då publicerar vi en längre intervju med Axel Borg och visar fler av hans spektakulära teknikbyggen.