Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter volleyskandalen - kommunalrådet uppmanas avgå

Socialdemokraterna i Lindesberg uppmanar kommunalrådet Arnold Bengtsson (S) att avgå efter volleybollskandalerna.
- Jag är egentligen för upprörd för att yttra mig. Men styrelsen kan inte avsätta mig, säger Bengtsson till na.se på söndagskvällen.

Det var efter ett S-möte på söndagen som styrelsen beslutade att man inte längre känner förtroende för Arnold Bengtsson.

Nu uppmanas partikamraten att lämna samtliga sina kommunala uppdrag.

- Det känns tungt eftersom Arnold är en god kamrat. Men med tanke på den debatt som förts i media känner vi att vi måste gå den här vägen, säger S-ordföranden Bengt Storbacka till na.se.

När NA når Bengtsson är han mycket upprörd och besviken.

- Att styrelsen skickar ut ett pressmeddelande nu i kväll där man uppmanar mig att avgå, när vi ska ha ett extra medlemsmöte först på onsdag. Det lämnar en hel del i övrigt att önska. Det är klart att jag är väldigt besviken på att man faller undan så här lätt, säger Bengtsson som ännu inte hunnit ta ställning till om han tänker avgå.

- Jag vill inte kommentera det just nu utan ber att få återkomma. Men styrelsen kan inte avsätta mig. Fullmäktige kan, men inte S-styrelsen.

Det är efter skandalerna kring Lindesberg Volley som det den senaste veckan stormat kring Arnold Bengtsson.

Kommunalrådet sitter i volleybollklubbens styrelse, och efter att det avslöjats att klubben lurat Migrationsverket och skrivit ett skenkontrakt med ukrainska spelaren Nadya Greseva gick Bengtsson ut och sa att man använt de dubbla kontrakten för att komma runt höga arbetsgivaravgifter.

Ett uttalande som väckt mycket starka känslor.

- Vi har gjort fel som vi ska rätta till, och mycket har vi redan rättat till. Sen att man tolkat mitt uttalande på det sätt man gjort och nu dragit de här slutsatserna. Det är klart att jag är väldigt besviken, säger Bengtsson innan han ändå ger en liten vink om hur han tänker kring sin framtid.

- Det ser ut som jag kommer få mycket tid över för Lindesberg Volley.

S-styrelsens pressmeddelande

Lindesberg 2013 10 20

Lindesbergs Socialdemokratiska Arbetarekommuns styrelse anser att förtroendet för Arnold Bengtsson som ledande företrädare brustit med anledning av händelserna kring Lindesberg Volley. Därför har vi uppmanat Arnold att avsäga sig sina kommunala uppdrag.

Arnold Bengtsson är en skicklig politiker och hängiven föreningsmänniska men med tanke på den skada de senaste händelserna inneburit för förtroendet för honom och partiet anser vi detta vara den bästa lösningen.

Lindesbergs Socialdemokratiska Arbetarekommuns styrelse