Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efterlyser hårdare jobb

De senaste matcherna har ÖSK inlett starkt för att sedan falla tillbaka i slutet av matcherna, så även mot Djurgården.
Mittfältskrigaren Magnus Kihlberg menar att laget jobbar för lite.

Visserligen kvitterade Djurgården med en konstspark strax före halvtidsvilan men ingen kunde förutspå scenförändringen i andra halvlek. Ett utdraget hemmalag fick mest ägna sig åt att jaga boll och den fina rörelsen från första halvlek var som bortblåst.

- Lagspelet fungerade inte, vi fick det inte att sitta i hop och i första halvlek tvingades vi jobba mycket hårdare än vad vi egentligen behöver. Vi blev trötta och i andra halvlek blev laget blir för långt på grund av att vi inte orkade i stället, menar Kihlberg.

Dålig trendDet har varit stor ruljans på mittfältspositionerna i ÖSK under våren, Kihlberg är med sina tio starter en av de som spelat mest minuter. Mot Djurgården saknades både Nordin Gerzic och Alejandro Bedoya vilket gjorde att laget tappade i bollskicklighet.

- Visst påverkades vi av att de inte var med men vi har helt enkelt inte spelat bra på sistone. I dag hade vi för få spelare som kunde hämta boll i uppspelen, menar Kihlberg.

Almebäck fantastiskI och med Michael Almebäcks flytt till Club Brügge försvinner en viktig pjäs i den svartvita försvarsmuren och defensivspecialisten Kihlberg är övertygad om att han kommer bli saknad.

- Ja, absolut. I dag var han helt fantastisk, kul att han fick glänsa i sista hemmamatchen, säger Kihlberg.