Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efterlysning: Var är SAP?

Jag vill gå ut med en efterlysning efter SAP, Sveriges socialdemokratiska arbetarparti. Partiet som såg till att bygga den svenska välfärden. Man lyckade bra eftersom folk röstade åt vänster på 1940-, 50-, 60- och 70- talet. Tack vare majoriteter vänster ut kunde man genomföra sin politik.

I dag är det som bekant annorlunda, LO-kollektivet har i stor utsträckning övergivit vänstern för högerpopulister. Trots att de har S att tacka för mycket, är de ens medvetna om det?

Efterlysningen då ja, själv observerade jag SAP sista gången i januari. Efter det är de spårlöst försvunna, jag menar alltså deras politiska ideologi.

Visst ser man Stefan Löfven eller någon av hans ministrar i media ibland. Men då tvingas de sitta och försvara en högerpolitik de inte själva står för. Är det konstigt är S sjunker i varje opinionsmätning helt logiskt enligt mig.

Jag kan förstå att Löfven ingick januariavtalet med L och C. För att rädda Sverige från högerpopulisterna. Men sedan kom det stora misstaget, partiet har blivit helt osynligt. Ingen i partiet upplyser svenska folket vad S står för. Det är rent patetiskt att se S ministrar i tv-studios sitta och försvara Annie Lööfs och Jan Björklunds politik. Var har vi partisekreteraren Lena Rådström Baastad, är hon tjänstledig eller sjukskriven? Eller är hon försedd med munkavle månntro?

Hur som helst fel taktik S om ni inte vill bli ett 5 -10 procentsparti. Ut och upplys svenska folket om vilken politik ni står för innan det är försent.

”LAK”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel