Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eidur lånas ut – igen

Han värvades in när Michael Almebäck såldes. Men den isländske mittbacken Eidur Sigurbjörnsson har varit iskall i ÖSK – och nu lånas han på nytt ut till moderklubben IB Vestmannaeyja.

Annons

ÖSK skriver på sin hemsida att 23-årige Sigurbjörnsson, som fyller 24 den 26 februari, även 2014 kommer att bli utlånad till sin isländska moderklubb IB Vestmannaeyja. Klubben har även en option på att köpa Sigurbjörnsson, som har avtal med ÖSK även över 2015.

– Avtalet mellan klubbarna är positivt både för oss, Eidur och IBV. Vi önskar Eidur fortsatt lycka till i sin utveckling, säger ÖSK:s tillfällige sportchef Magnus Sköldmark till klubbens hemsida.

Sommaren 2011 värvades Eidur Sigurbjörnsson, då 21, till ÖSK från IB Vestmannaeyja. Han hade blivit utsedd till isländska ligans bästa back och var på sikt tänkt att bli Michael Almebäcks ersättare i ÖSK-försvaret när den sistnämnde blivit såld till belgiska Club Brügge.

Men Sigurbjörnssons tid i ÖSK har inte blivit någon succé. Tvärtom. Under hösten 2011 startade han sju matcher och hoppade in en gång. 2012 fick han inte spela en enda minut i allsvenskan. Och i januari 2013 blev det klart att han blev utlånad till IB Vestmannaeyja, där det har gått betydligt bättre. I somras spelade han bland annat Europa league-kval, som mittback framför förre engelske landslagsmålvakten David James. Men Vestmannaeyja föll i kvalet mot Röda Stjärnan.

Den 15 november sa Magnus Sköldmark till NA att det inte var aktuellt med en återkomst för Sigurbjörnsson till ÖSK, och att alternativen sågs över. 

– Vi för en dialog med hans agent om det. Vi diskuterar två scenarier. Det ena att han hittar en ny spelmiljö, det andra att han är kvar där han varit under året, sa Magnus Sköldmark då.