Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ekblom: Därför får jag inte köra

(UPPDATERAD) Fredrik Ekblom har levererat flest poäng åt Volvo i WTCC - men ställs ändå åt sidan. För NA berättar han varför.

Annons

I höstas presenterade Volvo sin satsning på VM-serien, WTCC, med Karlskogabon Thed Björk Bang-Melchior och örebroaren Fredrik Ekblom som förare.

Men nu blir Björk ensam länsbo på täppan.

För på onsdagen meddelade Volvostallet Polestar Cyan Racing att STCC-ledaren Robert Dahlgren tar plats i teamets WTCC-satsning och ersätter Fredrik Ekblom. Och detta med start redan i helgens racinghelg i portugisiska Vila Real.

– Jag är hedrad över att få den här möjligheten, och känslan är naturligtvis grymt bra. Speciellt eftersom jag varit en del av det här programmet sedan 2011, precis som jag varit med i utvecklingen av den nya bilen det här året, säger Dahlgren i ett pressmeddelande.

Fredrik Ekblom var inte lika nöjd, även om han tog beslutet med ro.

– Klart att det hade varit bra för mig att få köra mer och lärt känna banorna. Men prioritet ett den här säsongen är att utveckla bilen. Det är ett läroår för oss, säger örebroaren när NA når honom på onsdagseftermiddagen.

Teamet meddelar att Fredrik Ekblom kommer att fortsätta vara en del i WTCC-satsningen som drivs vid sidan av racen, men att Dahlgren kommer att köra på tävlingshelgerna.

– Anledningen är att teamet ska ha tre bilar till nästa säsong och då vill de ge Dahlgren en chans att visa vad han kan som förare, säger Ekblom och fortsätter:

– Sedan handlar det också om att få in ytterlige input om bilen. Thed och jag tycker ganska lika och nu kommer det in ännu en förare som kan säga sitt. Sedan kanske han också tycker samma sak men då vet vi i alla fall det.

Beslutet gäller alltså från och med helgens race i Portugal. Men kanske är Ekblom tillbaka i hetluften snart igen.

– Det kan kastas om snabbt i den här branschen, det har vi sett nu, säger Ekblom och skrattar.

Hur ser du på den framtid i teamet till nästa säsong?

– Vi har långa avtal och det ligger mig varmt om hjärtat att ha en bil är en vinnarbil. Därför ligger det mig varmt om hjärtat att de lyckas utveckla en bra bil. Och det finns alla möjligheter för mig att köra nästa säsong.