Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ekblom i toppen även sista testdagen

Thed Björk vann förmiddagstestet – Fredrik Ekblom bet sig fast i toppen även dag tre. Så här gick det när sista testet inför STCC-säsongen avgjordes.

Annons

Tre testdagar, det är allt förarna får inför årets STCC-säsong. På torsdagen kördes den tredje och sista på Ring Knutstorp – och i toppen såg det i mångt och mycket ut som under de två första dagarna.

Skellefteåföraren Robert Dahlgren, som satte snabbast varvtid både tisdag och onsdag, satte förvisso bara fjärde bästa tid på torsdagen, och istället noterades Falkenbergs BMW-förare Fredrik Larsson bästa tiden.

Men där bakom var allt sig likt. Örebroaren Fredrik Ekblom, Volvo, var tvåa, mindre än tre hundradelar bakom Larsson och Richard Göransson, även han örebroare, i BMW, blev trea ytterligare sex hundradelar bakom.

Vretstorpssonen och Volvoföraren Thed Björk, som bor i och kör för Karlskoga, var snabbast av alla under förmiddagens test men föll tillbaka under eftermiddagen och fick totalt sett nöja sig sjätte bästa tid, knappt tre tiondelar bakom Larsson.

Prins Carl Philip blev återigen tolva, 1,3 sekunder långsammare än Larsson.

STCC-säsongen drar igång på just Knutstorp om två veckor, 3-4 maj.