Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ekblom klar för ny STCC-säsong – återvänder till West Coast Racing: ”Vill lägga till mer guld”

Fredrik Ekblom är klar för en ny säsong i STCC.
Och han återvänder till West Coast Racing, teamet där han tagit två av sina tre STCC-titlar i karriären.
– Jag har upplevt några av mina bästa och roligaste år i STCC med det här teamet och det känns fantastiskt att vara tillbaka, säger Ekblom i ett pressmeddelande.

Fredrik Ekblom vann fem race i STCC förra året och slutade tvåa i mästerskapet bakom Robert Dahlgren.

Nu är den 47-årige örebroaren klar för ytterligare en säsong i STCC och han återvänder till West Coast Racing, teamet där han tidigare tagit två av sina tre STCC-titlar med. Där återförenas han med stallchefen och vännen Dick Jönsson Wigroth.

– Fredrik Ekblom i en tredje bil i STCC för oss känns riktigt, riktigt bra. Han har en stark historia med oss och har alltid passat fantastiskt bra in i teamet och jag ser hur motiverad han är för det här, säger Jönsson Wigroth i ett pressmeddelande.

Och Ekblom siktar högt inför den kommande säsongen.

– Jag ger inte upp och jag är självklart både jätteglad och stolt att få förtroende av Dick och West Coast Racing att komma tillbaka. Jag har upplevt några av mina bästa och roligaste år i STCC med det här teamet och det känns fantastiskt att vara tillbaka. Uppdraget från Dick är enkelt, jag är självklart här för att vinna och jag vill lägga till mer STCC-guld till samlingen, säger Ekblom.

Säsongen startar 4-5 maj på Ring Knutstorp och avgörs över totalt sex racehelger. Den 18-19 augusti kommer tävlingarna till Gelleråsen, Karlskoga och Kanonloppet.