Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ekblom klar TTA-mästare

Fredrik Ekblom är klar TTA-mästare redan efter kvalet i Göteborg.
Det var Thed Björk som hjälpte honom genom att ta pole position före Linus Ohlsson.

Annons

Det som var 99,9 procent klart är nu 100 procent. Fredrik Ekblom är TTA-mästare 2012. Linus Ohlsson hade behöft ta pole position, snabbaste varvtid och vinna huvudracet. Det sprack redan när Thed Björk säkrade pole och därmed också titelt till Ekblom som nu kan köra avslappnat i huvudracet i Göteborg.

– Det har ju varit så nära, det har varit jobbigt. Vi har haft bästa möjliga förutsättningar, men det är ju så mycket som kan gå fel. Det är inte klart förrän det är klart och det är speciellt svårt på den här banan där det inte finns några marginaler. Men nu känns det så förbannat skönt, säger Ekblom i ett pressmeddelande.

Mästaren Ekblom blev sedan fyra i racet efter att ha tappat en placering från startruta tre. Thed Björk vann finalen i Göteborg och slutar trea i totalsammanställningen.