Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ekblom missade våg – tvingas starta sist

I premiären blev Thed Björk Bang-Melchior diskad ur kvalet. I dag var det teamkompisen Fredrik Ekbloms tur. Efter att ha missat att väga bilen efter kvalet tvingas han starta sist i båda söndagens race.

Historien upprepade sig – på värsta tänkbara sätt.

Efter att ha fått Thed Björk Bang-Melchior diskvalificerad från kvalet i premiären i Frankrike för två veckor sedan, på grund av för låg markfrigång, blev svenska WTCC-stallet Polestar Cyan Racings andra förare, Fredrik Ekblom, diskad i dag – efter att han missat att stanna bilen på en våg efter kvalet. Samma typ av incident som gjorde att Kevin Magnussen tvingades starta från depån under formel 1-premiären.

I WTCC säger dock reglerna att Ekblom får starta ute på banan – men allra sist av de 17 förarna sedan samtliga tider han satte i kvalet strykts.

– Precis som Thed sa på Paul Ricard: "Jag accepterar utmaningen", säger Ekblom via teamets Twitterkonto.

Björk körde upp sig från sista startruta till en historisk sjundeplats i det första heatet efter diskningen på franska Paul Ricard-banan. Återstår att se om Ekblom, som egentligen hade kvalat som tolva, kan göra något liknande i morgon.