Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ekblom och Björk långt efter i första testet

Poängsuccé senast. Men i första testet i Marrakech var Volvo, med länsförarn Thed Björk Bang-Melchior och Fredrik Ekblom, långt efter.

Efter en säsongsinledning som mest handlade om tre uppmärksammade diskningar nådde Volvos nya VM-satsning Polestar Cyan Racing oväntad framgång i Ungern för två veckor sedan, då Karlskogaföraren Thed Björk Bang-Melchior inledde med att för första gången ta en Volvobil till tredje kvalomgången och han och teamkompisen Fredrik Ekblom, Örebro, sedan tog varsin fjärdeplats i de båda racen.

Men när säsongens fjärde racehelg inleddes på stadsbanan i marockanska Marrakech på fredagen var det inte riktigt samma fart på Volvobilarna. Faktum är att Björk och Ekblom fick nöja sig med 13:e respektive 14:e plats av 17 förare, sett till snabbaste varvtiderna, under testet, och avståndet upp till testsnabbaste föraren, britten Rob Huff, var över två sekunder.

"Det är en utmanande bana, och vi har mycket arbete att göra men också stort utrymme för förbättringar", säger Björk via teamets Twitterkonto.

Kvalet avgörs i morgon, lördag, och de båda racen körs på söndag.