Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ekblom på pallen igen – men tappade i totalen: "Mediokert"

Fredrik Ekblom tog helgens andra pallplats i STCC – men tappade andraplatsen i sammandraget.

Annons

I lördagens andra race i Anderstorp bröts Thed Björk Bang-Melchiors grymma segersvit. Karlskogaföraren fick nöja sig med en fjärdeplats, men leder fortfarande stort i mästerskapet.

I lördagarnas andra STCC-heat appliceras omvänd startordning, vilket gjorde att Richard Göransson, som vann kvalet, startade på tionde plats, Björk som nia och Fredrik Ekblom som åtta.

Ekblom körde aggressivt och var snabbt uppe på andra plats, men kunde inte utmana Fredrik Larsson som höll undan och vann heatet och därmed klev om Ekblom i sammandraget.

Örebroföraren var inte nöjd med helgen.

– Det har varit mediokert. En tredje- och en andraplats ger lite poäng, men det är ingen dag som jag kommer att komma ihåg som någon av mina bättre dagar på banan, säger han till SVT.

Problemen grundlades redan på fredagens tidsträning:

– Vi tog några felbeslut på träningen och fick fel svar som vi baserade kvalsetupen på. Det gjorde att vi missade lite i kvalet, och det hade vi med oss.

Björk var snabbt uppe på sjätte plats i heatet och gjorde sedan två läckra omkörningar av Richard Göransson och DAniel Haglöf, i mål som fyra. Därmed är hans försprång i sammandraget nu 40 poäng ned till tvåan Larsson efter två av sju racehelger. Ekblom trea, två poäng bakom Larsson. Göransson sexa, ytterligare 33 poäng bakom.

Läs mycket mer om STCC i söndagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan!