Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ekblom skrällvann på Gelleråsen

Gellerås-publikens fokus låg på Richard Göransson som gjorde sitt hundrade STCC-race. Då stal en annan örebroare showen. Fredrik Ekblom slog till och vann sitt första lopp på två år.
- Det har knappt hunnit sjunka in. Jag är lite chockad faktiskt, säger Ekblom.

Annons

Fredrik Ekblom strålade i kapp med solen efter sin historiska seger i sin brandgula biogasbil. Redan i kvalet visade den snart 40-årige trebarnspappan att han skulle bli att räkna med. På sista varvet klämde han i en med dagens snabbaste tid i sin VW Scirocco och skaffade sig pole position i första loppet. En sensation bara det.

Loppet blev en defilering över 17 varv. Ekblom var aldrig riktig hotad av tvåan Robert Dahlgren som mest gick in för att bevaka sin pallplats som ger honom en utökad ledning i mästerskapet.

- Det såg säkert lugnt ut, men det var det inte. Ett misstag och Dahlgren hade varit ikapp, säger Ekblom.

Senast Ekblom vann ett STCC-lopp var på Falkenberg 2008. Därför var det en skön fullträff för den trefaldige STCC-mästaren.

I andra heatet vann Janne "Flash" Nilsson och tog därmed sin 33 seger i STCC-historien. Bakom honom svarade Thed Björk för en magnifik uppåkning, från sista plats till tredjeplatsen medan Richard Göransson slutade fyra och Fredrik Ekblom sexa.