Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ekblom tolva på träningen i Ungern

På det tionde varvet kom Fredrik Ekbloms bästa tid. Hela startfältets tolfte bästa under Ungerns.

Efter förra helgens faddäs i Slovakien där Ekbloms båda kvaltider ströks efter att han missat att väga bilen efter kvalificeringsracen har Ekblom den här veckan kuskat vidare till WTCC i Ungern. I dag fredag kördes tidsträningen innan det är dags för kval i morgon och race på söndag.

Förra veckan kom han sist i kvalet med en tolfte plats, men fick alltså sina tider strukna. På tidsträningen var han inte sist, men hade tolfte bästa tiden i sin Volvo S60. Ekblom hann med just också tolv varv, men satte sin bästa tid på det tionde. Klockan stannade då på 1.50,026. Det var nästan två sekunder sämre än hemmaföraren Norbert Michelisz  som var allra bäst med sina 1.48,112. Drygt tre tiondelar bättre än britten Rob Huff.

Thed Björck Bang-Melchior, som körde in på fjärde plats i Slovakien, men som också han hamnade i klammer med rättvisan och diskades, drog aldrig ut med bilen på några träningsvarv.