Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ekblom: "Ute efter revansch"

Nu är det klart: Volvo Polestar förlänger kontrakten med Thed Björk och Fredrik Ekblom över 2015.

Annons

Beskedet är väntat, men har dröjt.

Volvo Polestars framtid i STCC är som bekant oviss, men 2015 satsar teamet för fullt – och behåller sina två supermeriterade förare Fredrik Ekblom, 44, från Örebro och Thed Björk, 34, från Vretstorp men boende i Karlskoga.

Det bekräftade teamet i ett pressmeddelande på torsdagsförmiddagen. "Förarna har sex STCC-titlar tillsammans, med Björk och Ekblom båda på tre titlar var, en siffra aldrig tidigare representerad i ett STCC-team", skriver Volvo i ett pressmeddelande.

Björk har tidigare berättat att han siktar på att bli den förste föraren genom tiderna att ta tre raka STCC-titlar, medan Ekblom i pressmeddelandet berättar vad han är ute efter 2015:

– Jag är ute efter revansch efter min STCC 2014-säsong som inte visade min verkliga fart. Jag kör flat out för att klättra två platser i mästerskapet i år, nummer ett är som alltid mitt mål, säger Ekblom i pressmeddelandet.

Sedan tidigare är det klart att prins Carl Philip fortsätter köra för teamet.

Sedan tidigare är fyra förare helt klara för STCC 2015. Fyrfaldige mästaren Richard Göransson, från Örebro, fortsätter köra för Team Tidö. Mattias Andersson, Linköping, kör för Dacia, Fredrik Larsson, Falkenberg, för BMW, och Emma Kimiläinen, Finland, för Saab.

STCC-säsongen startar med ett race på Skövde flygplats den 9 maj.