Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ekblom vann första racet

Örebroaren Fredrik Ekblom vann det första STCC-racet på Mantorp efter ledning från start till mål. Segern var hans andra för säsongen och han ligger nu på delad andra plats i mästerskapet.

Annons

– Fantastiskt med tanke på att jag började säsongen med endast en poäng på Jyllandsringen, säger Ekblom till team Biogas hemsida.

Fredrik Ekblom stod i pole position och lyckades försvara den positionen när starten gick i det första heatet i årets tredje STCC-deltäcling.

Ekblom var emellertid hårt uppvaktad av Rickard Rydell, som också var tvåa över mållinjen. Tomas Engström slutade på tredje plats.

I det andra loppet, med omvänd startordning för de åtta bästa, körde Ekblom upp sig två placeringar och slutade på sjätte plats. 50-årige Janne "Flash" Nilsson tog där sin 34:e STCC-seger i karriären.

Efter säsongens andra seger ligger Ekblom nu delad tvåa i mästerskapet med Rickard Rydell. Båda förarna har 67 poäng. Tommy Rustad toppar på 72.

Läs mer i söndagens pappers-NA!