Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ekblom vann i TTA - rycker i mästerskapet

Tvåa i starten. Men sedan gick Fredrik Ekblom inte att stoppa i TTA-racet på Anderstorp. Han kontrollerade loppet från ledning, tog en säker seger och rycker i mästerskapet.

Annons

Fredrik Ekblom visade mästarform när han tog hem segern i TTA-racet på Anderstorp.

Den trefaldige STCC-mästaren från Örebro, som kör för Volvo, kvalade som tvåa och kom iväg på samma position i starten, bakom märkeskollegan Robert Dahlgren.

Men Ekblom hade bäst fart av alla i fältet och på femte varvet dök han förbi Dahlgren på innern i kurvan efter flygrakan.

Från ledning dominerade han sedan racet och var aldrig hotad.

- Riktigt skönt. Jag hade en fantastisk bil i dag med jättebra bromsar och bra balans. Jag fick en hygglig start men trodde inte att jag skulle komma förbi "Robban" som hade bra pace i kvalet. Men min bil gick bättre över racedistans, säger Ekblom till TV10.

Örebroaren Richard Göransson, som körde av i kvalet och fick starta först på elfte plats i racet, svarade för en mycket stark uppkörning och slutade på femte plats.

Karlskogingen Thed Björk, som körde bra i början och avancerade från tionde startruta till sjätte plats, fick sedan problem med däcken och till slut också punktering på vänster bakdäck.

Robert Dahlgren höll andraplatsen bakom Ekblom hela racet, Fredrik Larsson slutade trea och Tommy Rustad fyra.

I mästerskapet innebär resultaten att Ekblom, som dessutom fick tre bonuspoäng för andraplatsen i kvalet och snabbaste racevarvet, rycker ordentligt. Efter två av åtta deltävlingar leder han 15 poäng före Linus Ohlsson, Saabföraren som vann på Gelleråsen men som hade en misslyckad dag och slutade först på sjätte plats på Anderstorp.

Göransson ligger trea, med 26 poäng, 23 bakom Ekblom, och Björk rasar från fjärde till sjunde plats och står alltjämt kvar på tolv poäng.

Läs mycket mer om TTA i söndagens NA, papperstidningen!