Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ekbloms revansch - vann testet på Anderstorp

(Uppdaterad 18.30) Bekymmer i går. I dag visade trefaldige STCC-mästaren Fredrik Ekblom sin klass. I TTA-testerna på Anderstorp var han snabbast av alla.

Annons

Örebroaren Fredrik Ekbloms stall Volvo Polestar hade stora bekymmer under onsdagens premiärtester av de nya TTA-bilarna, och Ekblom drabbades hårdast och kunde bara fullfölja sju testvarv på Gelleråsen.

När testerna i dag fortsatt i småländska Anderstorp gick det betydligt bättre för Ekblom. På förmiddagen var han näst snabbast av alla, 0,26 sekunder bakom Robin Rudholm, och hann avverka tio varv. Och på eftermiddagen satte han dagens bästa tid överhuvudtaget, 1.34,326, och utklassade konkurrenterna med nästan fyra tiondelar.

Totalt hann han tillryggalägga 43 varv, sex gånger så många som under onsdagen.

– Jättekul! Vi har haft en bra dag och fått många varv med bra speed. Men vi har en hel del jobb framför oss fortfarande, jag vet vad jag vill ha ur bilen men vi måste arbeta fram hur man får ur det från inställningarna. Men jag är absolut nöjd med dagen, säger Ekblom i ett pressmeddelande.

Ekbloms stallkamrat, Vretstorpssonen Thed Björk, Volvo, slutade på femte plats i testet, 0,73 sekunder bakom Ekblom. Även Thed hann med avsevärt fler testvarv än under onsdagen.

Örebroaren och BMW-föraren Rickard Göransson, tvåa på onsdagen, hade däremot en tyngre dag och återfanns först på tionde plats i det 15 man stora testfältet, slagen med över en sekund av Ekblom.

I morgon, fredag, körs den avslutande testdagen inför TTA-premiären. Även den på Anderstorp.