Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skattesmäll för lokal whiskyimportör – Ägaren: "Vet inte vad det handlar om"

Svensk Whiskyförmedling i Örebro har råkat ut för en rejäl skattesmäll och tvingas betala över en halv miljon mer i skatt och skattetillägg.
– Jag vet ännu inte vad det här innebär. Vi ska sätt oss ner och titta på det, säger Andreas Magnusson, som är en av ägarna.

Annons

Svensk Whiskyförmedling importerar whisky, anordnar whiskyprovningar, resor och events. Allt kopplat till den populära spritdrycken.

– Vi är ett hobbyföretag och vi som är engagerade är alla intresserade av whisky ,säger Andreas Magnusson.

Tanken med Svensk Whiskyförmedling ska vara att bland annat underlätta för kännare och samlare att få tag på drycker som inte finns i Systembolagets sortiment.

Nu har Skatteverket efter en revision av bolagets redovisade deklarationer beslutat att spritimportören ska betala ytterligare 648 000 kronor i skatt och skattetillägg.

– Jag vet faktiskt inte vad det handlar om. Jag kan inte säga något om det eftersom vi har hunnit se över vad beslutet innebär och varför Skatteverket kommit fram till det här.

Om inte beslutet överklagas så ska företaget senast i mitten på augusti betala in den nya skatten och skattetilläggen till Skatteverket.

Mer läsning

Annons