Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VHS försöker lösa Ö-problem

Verket för högskoleservice, VHS, tar på sig felet som stoppar studenter att anmäla sig till utbildningar vid Örebro universitet.

Annons

- Det är vi som har ansvaret för att man inte kan göra webbansökan, inte universitetet, säger Per Zettervall ansvarig för enheten för systemförvaltning på VHS på tisdag eftermiddag.

Direkt när webbansökan öppnade på måndagen uppstod problem för dem som använder webbläsaren Internet Explorer och ytterligare några webbläsare. I Mozilla Firefox fungerar det dock.

- Det är ett problem i programkoden på Studera .nu och vi tror att det har med svenska tecknet Ö i Örebro universitet att göra.

Blivande Örebro-studenter får vänta ytterligare innan de kan göra sin anmälan eller söka upp en dator med en icke-krånglande webbläsare.

- Vi jobbar febrilt med att lösa det under kvällen och vi jobbar tills det är löst. Under morgondagen måste vi testa, så prognosen är att vi är klara vid 16-tiden på onsdag eftermiddag. Ytterligare problem kan ju tillstöta, men vi ser inga sådana i dagsläget, säger Per Zettervall.

VHS ansvarar för den del av Studera.nu som har med ansökan till högskoleutbildningar att göra.

Mer läsning

Annons