Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elbilar kräver ett varv till

Jag tror att man måste tänka ett varv till kring om elbilen är det enda saliggörande. Fungerar nog om du bor och arbetar i en stad men hur enkelt är det för dem som bor långt ute på landsbygden?

Det finns de som har långa pendlingsavstånd till jobbet och elen i bilen inte räcker fram och tillbaka till jobbet. Då måste det finnas laddningsstationer på arbetsplatsen.

Men tänk er 1 000 anstälda med elbilar.

Att semestra i landet kräver jättelik planering. Du måste veta att det fins laddplatser utefter resvägen. En resa på 100 mil kan ta tre dagar för att du måste ladda bilen.

Alla campingplatser måste installera laddningsplatser, kanske ihop med elstolparna till husvagnen.

Vem ska ta hand om alla batterier och finns det material i värden så det räcker till alla miljarder bilar på jorden?

För det är inte bara ett land som ska ha elbilar. Det känns väldigt fel att vi ska producera kanske fem gånger så mycket el som i dag för att vi ska köra elbilar. Kommer då elpriset att femdubblas eller?

När det är minus 25 grader går bilen kanske bara 60 procent av sträckan jämfört med när det är plusgrader. Man måste veta hur långt går bilen i olika temperaturer. Finns det laddstationer om du inte kommer lika långt som du är van vid?

När det är minus 25 grader går bilen kanske bara 60 procent av sträckan jämfört med när det är plusgrader. Man måste veta hur långt går bilen i olika temperaturer.

Finns det laddstationer om du inte kommer lika långt som du är van vid?

Att vi ska vara beroende av så stora mängder batterier oroar mig.

Nej vi måste fundera ett varv till. Det nya måste vara lika enkelt som det är i dag när vi tankar bensin. Vi stannar och fyller tanken på några minuter.

I dag är elbilen en dyr statuspryl för de med höga inkomster.

”Mimmi tänkaren”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel