Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elbilen har blivit en helig ko som inte får kritiseras

Elbilen har blivit som en helig ko. Du får inte kritisera den. Allt är rosenrött bra och man stoppar ner huvudet i sanden för de negativa frågetecknen som finns.

Klarar jorden av att få fram material till alla många miljoner batterier? Materialet ska ju brytas från jorden.

Vilka skador blir det, och finns det material så det räcker för nyproduktion av miljontals bilar om året i säg 30 år?

Vi tar ju redan mer resurser ur vår stackars jord än vad som är hållbart.

Spårtrafiken finns redan och borde byggas ut. Den behöver inte en massa batterier. Ingen vill eller vågar prata om vad man ska göra med de uttjänta batterierna.

Tänk er tanken att ett kriminellt nätverk blir företaget som ska ta reda på dem och de sedan gräver ner dem på våra åkrar som batteriskandalen i länet och i Eskilstuna.

Eller vad kommer hända om elbilsbatteri-kyrkogården börjar brinna? Hur giftigt är det att andas in? Alla tar dessutom för givet att när de kommer till laddstationen är den ledig. Ingen tänker tanken att det kan vara kö och du får vänta på din tur.

Du kanske inte har så mycket el kvar att du kan åka runt och leta efter ett ledigt laddställe.

Ni som tjänar ert levebröd på elbilsbranchen försvarar den med näbbar och klor. Bensin och diesel ska försvinna för den bryts också från vår jord. Men tänk ett varv till.

Vi bör finna bättre lösningar än att ha miljarder uttjänta elbilsbatterier på en batterikyrkogård.

”Mimmi tänkaren”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel